A „The Robot Next Door” projekt: Képes vagy megkülönböztetni a robotot az embertől?

2019. május 15. 11:51 - subitron

Használt mosógépalkatrész, elektromos vezeték, csupa olyan eszköz, ami nálad talán a szemétben végzi. Nem úgy Nikolas Bigotnál, aki Niko Photographisme álnéven készít amatőr fotókat.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

@therobotnextdoorproject által megosztott bejegyzés,

A francia profi UX/UI designer ipari formatervezést tanult, amikor közelebbről is megismerkedett a képszerkesztő programokkal, viszont saját fotók híján hamar korlátok közé szorítva érezte magát, és maga is fényképezőgép után nyúlt. A digitális technika, a retusálás, a képek manipulációja a mai napig olyan számára, akár egy játszótér.

A sci-fi műfaj rajongójaként régóta bolondult a robotokért. A „The Robot Next Door” projektjét olyan filmek inspirálták, mint az Ex Machina vagy a West World című sorozat. Ugyanakkor gondosan ügyel arra, hogy eredeti maradjon. Munkáiban visszaköszön a kreativitás és a törekvés, hogy valami izgalmasat alkosson.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

@therobotnextdoorproject által megosztott bejegyzés,

Niko ezzel a portfólióval hívta fel magára a figyelmet, mivel a projekt előtt gyakorlatilag nem ismerte a nagy közönség. A képekkel igyekszik megosztani az aggályait, illetve lelkesedését a robotika és transzhumanizmus kérdéseiben.

Ebben a sorozatban megpróbálok bemutatni mindennapi pillanatokat az életünkből egy olyan világban, ahol gép és ember között már elmosódott a határ – nyilatkozta Bigot.

A szürrealista illúziók születéséhez először kiválasztja az aktuális hátteret, majd beállítja modelljeit a megfelelő pózba. Ezután építi meg használt alkatrészekből a mechanikai elemet, amit ugyanabban a megvilágításban fotóz le, mint a modelleket. Végül digitálisan egyesíti a képeket, ami két vagy akár öt órányi munkát is jelenthet. A kész munkákat elnézve pedig elgondolkozhatunk vajon tényleg ez lesz az emberi test jövője?

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

@therobotnextdoorproject által megosztott bejegyzés,

web: https://nikophotographisme.book.fr/
instagram: therobotnextdoorproject
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://brilliart.blog.hu/api/trackback/id/tr8614827682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása